Föreläsningar och möten som känns!

Jag talar med fokus från mitt hjärta till ditt. Ingen går oberörd från mina föreläsningar, inte jag heller.

”Mickes insats hos oss i förskolans värld: Han dansar in med ödmjukhet. Han höjer oss och det värmer. Han kittlar lite lekfullt. Sedan träffar det aningen hårdare. Vi gör kullerbyttor i våra tankar och våra känslor. Vi tänker alla – gör vi verkligen det vi tror vi gör? Gör vi det med kärlek? Kärlek till barnen. Kärlek till vårt yrke. Kärlek till oss själva. Vi måste välja kärlek i vått och torrt. Tack Micke för att du mötte oss där vi är!”

Anna Stigsdotter
Rektor Kungsbacka kommun

Föreläsningar

Det som gör Mickes föreläsningar unika är att de sker så gott som helt intuitivt. Utifrån era behov och samtal inför uppdragen så tonar Micke in i sin livserfarenhetsbank och plockar sedan det mest värdefulla för er i stunden. Det krävs stor tillit i mötet med Micke men det måste upplevas. Nedan kan du se lite olika områden Micke älskar att röra sig kring gällande mötet med olika kunder.

Pedagoger

Medvetna möten för växande
Hur kan jag som lärare, pedagog eller skolpersonal bli mer medveten i mina möten? Hur kan jag minska att stressen tar över, känslan av otillräcklighet och istället återkoppla till mitt egna hjärta , engagemang och nyfikenhet. Hur kan jag skapa en känsla både för mig och för barnen att vi alla räcker till precis som vi är.

I mötet med digitaliserade barn och unga
Vi lever i en tid där allting som kan digitaliseras antagligen kommer att digitaliseras. Men hur kan vi möta våra barn här och nu i denna tid utan att vi blir emot varandra utan snarare för varandra. Hur kan vi spela på samma planhalva även om vi inte har en aning om hur framtiden kommer att se ut.

Ungdomar

Ja må jag leva!
Vi samtalar om frågorna som inte alltid har svar. Om press, stress, brustna hjärtan och ångest för att inte duga till. Vi låter oss titta på egot och kärleken. Vi möter självkänslan och att våga lyssna på vårt egna hjärta och inte påverkas av alla andras. En ren livsboost!

Förbannade framtid!
Vad ska jag bli när jag blir stor? Gymnasievalet? Betyg? Karriär? Framtiden! Hjälp.
Vi låter oss inspireras av tankar och ideer för att reducera pressen och få må en gnutta mycket bättre.

Lets talk about sex!
Låt oss för en stund hylla närhet, passion, intimitet, lust och sex. Låt oss ta oss bortom porren som läromästare och istället våga öppna upp för ärliga medvetna samtal baserade på elevernas egna anonyma frågor. Låt oss göra sex vackert igen!

Näringsliv & offentlig sektor

Från utbränd till nytänd
Under denna stund inspireras vi med både humor och allvar koppla till arbetsglädje, hälsa och engagemang. Varför går vi till jobbet? Vad kan utmattning handla om? Micke delar med sig av sina egna erfarenheter och resa från utbränd till nytänd.

Blanda inte in mig i mitt liv
Hur kan vi var och en ta större ansvar för vår egen utveckling och på så sätt även vår organisations? Hur sätter vi gränser, vågar vara sanna och även få ut det mesta av varje medarbetares potential. Hur blir varje individ sin egen ledare?

Workshops

Att leda sig själv i förändring
En workshop som mynnar ut i ett konkret handlingprogram på individnivå utifrån vad man själv behöver i förändring. Detta för att stötta sig själv men även sina egna medarbetare.

Kompetensinventering
Vilka kompetenser finns i er organisation? Detta bortom anställningskontrakt och arbetsbeskrivningar. Vi inventerar organisationen och utifrån detta på ett humoristiskt sätt utforskar vad som egentligen skulle vara möjligt!

Vem vill jag vara i mötet med andra.
Vi tittar på vad vi önskar av våra kunder, elever, kollegor eller andra målgrupper. Vi tar sedan denna önskan vidare till vilka behov vi har för att komma dit. Spännande samtal och verktyg samskapas i stunden.

Intuitiv workshop
Jag formar ständigt nya sätt att mötas på, detta genom samtal, workshops, sms, post-it, vad som faller på. Jag skräddarsyr utifrån det behov ni har. Vi samskapar unika möten för gemensamt växande.

Oraklet
På ett anonymt sätt låter jag ungdomar eller vuxna avslöja sina innersta frågor, behov och rädslor. Vi samtalar och låter sedan detta bli innehållet för föreläsningen/workshopen.

Föräldrar & Vuxna

Medvetet Föräldraskap
Föräldraskap handla inte om att få våra barn att bli så som vi vill att de ska vara, utan om att själva vara de vi vill vara när vi möter barnen som de är. Denna föreläsning bygger på min bok med samma namn. Vi tar fokus på vår egen medvetenhet och samtidigt missionen att få våra barn att snarare växa än att lyda.

1:or och 0:or i navelsträngen
Hur kan vi på finaste sätt möta våra barn i en tid bland 1:or och 0:or. bland skärmar och teknik. Hur minskar vi konflikterna och hur stärker vi våra relationer oss emellan.

Relation inkl passion
Under denna stund kommer vi boosta leken, njutningen och lusten. Att levandegöra oss själva och våra relationer. Vi lyfter ämnen som närhet, gränser, lust och kommunikation. Jag inspirerar även med flera smått utmanande verktyg på vägen.

Kort om Micke

Någon minns mig som lärare, någon som chef, en annan som projektledare inom digitalisering. Någon ser mig som entreprenör och företagare. En tredje titulerar mig årets föreläsare, författare och musikskapare. Någon ropar dansare, andlig inspiratör och coach.

Några kallar mig pappa, någon ”mitt ex”. Min partner kallar mig för sin stora kärlek. Jag själv kallar mig ingenting. Mitt främsta mål är bara att leva fullt ut här och nu. Och ju mer jag frigör mig från idén om ”mig själv” ju friare blir jag.

Min mission är att agera flyttfirma för de människor och organisationer som just är på en flyttresa. Som upplever behov av förändring i sitt inre och därigenom även i det yttre. Jag ser mig som en inspirerande kärleksfull irritatör. En som vågar peta på andra för att väckas en smula till. Att få individen att inse att det finns mer potential i dem än de själva tror. Jag vill släppa loss mig själv och alla andra från sina mentala fängelsen och skratta mer, busa, dansa, känna, njuta och leva mer.

Hur jag oftast gör detta är genom föreläsningar, böcker, sociala medier, min app, coaching, BARS och workshops. Det mesta jag gör sker i stunden, helt intuitivt. Det är så jag vill jobba. Det är så jag vill leva.

Kram/Micke

För att boka Micke skickar du förfrågan via formuläret nedan eller via telefon på 0709-16 16 63.